We moeten nog een paar dagen geduld hebben, maar dan brengt Maroon 5 eindelijk hun nieuwe album V uit. In een interview legt frontman Adam Levine uit dat we een verschil gaan horen met het vorige album uit 2012.

"Het ligt in de lijn van hoe we ooit begonnen. De toon van het album is nog steeds pop, maar het is niet meer zo zoet en zorgeloos als Overexposed. Er is meer diepte en het heeft een iets andere toon, het is niet zo zelfbewust."

Terug naar de basis dus van het eerste album Songs About Jane uit 2002? 'Maps' en 'Animals' zijn nummers afkomstig van het nieuwe album en een goede indicatie voor wat we kunnen verwachten.

Volgens Adam is er ook iets veranderd aan zijn inspiratiebron voor liedjes: "Er komt een moment waar je je realiseert dat je alleen goede muziek kan schrijven als je heel bewust bent hoe je je voelt.:"

Hij gaat veder: "Ik geloof niet dat je een gebroken hart moeten hebben of erg vrolijk of verdrietig moet zijn. Het gaat erom hoe je je leven leeft en hoe je dat kan omzetten in muziek."