De enkelblessure die dj Martin Garrix afgelopen zomer opliep na zijn val in Las Vegas, was "misschien wel een blessing in disguise". Dat vertelde de dj gisteravond in het programma Beau.

"We hadden net superveel tijd gestoken in een zomershow met nieuwe visuals, dus het was een dikke tegenvaller dat ik ruim een maand niets kon doen", vertelde hij. "Maar ik denk dat alles met een reden gebeurt. Eerst was ik heel verdrietig, omdat ik mijn shows moest cancellen. Maar ik heb van die maand het beste gemaakt: ik heb veel gechilld met vrienden en familie en heb veel nieuwe muziek gemaakt. Ik ben even tot rust gekomen."

Hij heeft veel fysiotherapie gevolgd om zo snel mogelijk weer op de been te zijn. De afgelopen tijd trad hij op met een speciale kniekruk. "Voetballers zijn soms negen maanden uit de running na zo'n blessure. Al lees ik gelukkig op sociale media wel dat fans snappen dat het out of my hands is."

Martijn Garritsen vertelde aan Beau van Erven Dorens dat hij bij elk optreden nog steeds nerveus is. "Ik ben een perfectionist; ik merk álles dat fout gaat. Als een laser niet de juiste kleur heeft, of als het vuurwerk niet op het juiste moment afgaat." Optredens in Amsterdam vindt de 23-jarige dj nog steeds bijzonder. "Het voelt speciaal om shows te doen in ons landje. Zeker in Amsterdam, als mijn oude schoolleraren langskomen. Dan wil ik echt iets moois neerzetten."


Vanavond staat hij in het intieme Paradiso voor Qmusic presents: Martin Garrix voor War Child.

Foto: ANP