Zo'n twee jaar na zijn gigantische hit 'Animals' heeft Martin Garrix het geflikt om nog steeds bij de top van de EDM-scene te behoren, maar uiteraard is er wel het één en ander veranderd in de tussentijd.

In een interview met Faceculture vertelt hij over de impact van het succes, zijn wilde ideeën en zijn samenwerking met Avicii.

Druk

Na 'Animals' ging het hard. Dit snelle succes gaf de Nederlandse DJ vooral in het begin het gevoel van druk, dat er veel van hem verwacht werd en dat hij dat allemaal maar moest waarmaken. Maar dat punt is hij nu voorbij, het produceren van muziek is en blijft zijn hobby en op dit moment is het gewoon weer lol en ziet hij het niet als werk.

Wilde ideeën

En dat hij er lol in heeft blijkt wel uit de hoeveelheid muziek die hij voortbrengt. Zo'n 5% van wat hij maakt is uiteindelijk voor de buitenwereld te horen. Hij omschrijft dat hij constant ideeën heeft, tijdens het uitwerken van het ene idee springt hij alweer door naar het volgende. Het resultaat? Veel losse flodders die soms jaren later worden afgemaakt.

Een deel van 'Animals' lag bijvoorbeeld al heel lang op de plank. Martin luistert dan ook graag oud materiaal terug omdat hij destijds in een hele andere flow zat.

Waiting For Love

Martin Garrix heeft samen met Avicii het nummer 'Waiting For Love' gemaakt. Dit ontstond ook als een los idee, maar is in tegenstelling tot andere projecten vrij snel afgemaakt. Uiteindelijk heeft Avicii het nummer voor zijn album gebruikt en heeft het wereldwijd de hitlijsten overgenomen!

Verloving

Verder vertelt Martin Garrix ook over de mooie verhalen die voortkomen uit zijn muziek. Zo heeft zijn show eens een verloving als gevolg gehad. Een man liep al 8 maanden met een ring rond maar durfde zijn vriendin niet te vragen. Na een show van Martin Garrix voelde hij zich zó euforisch dat hij het gewoon heeft gedaan. En ze zei JA!

Check het complete interview hierboven!