Deze week hebben we niemand minder dan Matt Simons te gast in Stephan’s Pianobar! De Amerikaanse singer-songwriter speelde in 2018 al zijn hit ‘Catch & Release’. Tijdens zijn tweede bezoek afgelopen vrijdag zong hij een van z’n klassiekers, maar hij nam ook nieuwe muziek mee!

Nieuwe EP

Matt opende de pianobar met zijn nieuwste single ‘Too Much’, dat onderdeel is van zijn gelijknamige EP. Een deel van de nummers op Matt’s EP gaan over zijn geestelijke gezondheid. Sinds zijn jeugd heeft hij al last van paniekaanvallen, maar praatte daar nooit over. Nu vond hij het tijd om dit onderwerp in zijn muziek aan te snijden. De nummers klinken wel vrolijk en uptempo, pas als je in de tekst van zijn ‘bangers’ duikt, hoor je het verhaal erachter. 

Vader geworden tijdens corona

Er is gelukkig ook veel goed nieuws in het leven van Matt Simons. Hij is in juli vader geworden van een kerngezonde zoon, Beck! Door corona kon hij de eerste weken veel thuis genieten van het vaderschap. Matt zei ‘It feels good to be out of the house, but its also tough to be away from a three month old baby boy’. Hij is dus blij dat hij weer naar het buitenland kan reizen, maar mist Beck wel heel erg als hij van huis is.

Nederlandse samenwerking

In 2016 bracht hij samen met Marco Borsato het nummer ‘Breng me naar het water’ uit, dat in totaal 10 weken in de Top40 stond. Deze samenwerking verliep zo goed, dat hij wel in is voor een nieuwe Nederlandse samenwerking! Wij legden hem drie Nederlandse artiesten voor, waaruit hij moest kiezen met wie hij zou willen samenwerken: Davina Michelle, Rolf Sanchez en Suzan & Freek. Hij koos zonder twijfel voor Suzan & Freek! Hij kent hen al voordat ze doorbraken en wenst ze daarom alle succes van de wereld. We zijn heel benieuwd of er een leuke samenwerking uit voortbloeit!

Nieuw album

Over een nieuw album is Matt nog heel geheimzinnig. Er staan schrijfsessies in onder anderen Stockholm gepland, maar hij wilt er nog geen datum aan vasthangen. Gelukkig hebben we de nieuwe muziek op zijn EP nog!

Matt Simons - 'With You'


Matt Simons - 'Too Much'