Op muzikaal gebied was 2013 een goed jaar voor Miley Cyrus, met haar nieuwe album Bangerz en de wereldhit 'Wrecking Ball'. Maar op persoonlijk vlak ging het wat minder: haar huwelijk met acteur Liam Hemsworth ging niet door en de relatie strandde.

Terugkijkend zegt de popster nu dat ze misschien wat jong was om al te trouwen: "Ik denk dat ik mij niet realiseerde wat 19 jaar zijn werkelijk is, en ik was al verloofd op mijn negentiende, maar ik zou het zo weer overdoen. Het was zo leuk om een paar jaar met een dikke diamand rond te lopen."

"Ik was zo bang om ooit alleen te zijn", legt Miley uit in het interview. "Ik denk dat het overwinnen van die angst groter was dan elke andere overwinning die ik dit hele jaar heb behaald."

Gelukkig zit de inmiddels 21-jarige zangeres weer lekker in haar vel: "Ik voel gewoon dat ik nu echt gelukkig kan zijn. Ik kijk uit naar die momenten van stilte, als ik thuis zit in m'n eentje."

Q-music presents: Miley Cyrus in Amsterdam

Op 2 mei 2014 geeft Miley Cyrus een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Luister deze week vanaf 16 uur naar Q om kans te maken op Q-live tickets voor het optreden.