Op de dag dat alles over het geld gaat, schuift de APP-man aan. Hij met app’s die gaan over….. geld!

Splitwise voor iPhone en Android (Gratis)
Als je vaak met je vrienden samen wat gaat eten of drinken of bepaalde kosten deelt, is het handig om bij te houden wie wat moet betalen. Splitwise maakt het mogelijk om snel bij te houden en uit te rekenen wie nog van wie geld krijgt en waar het aan besteed was. Als iemand (deels) heeft terugbetaald kun je dat eenvoudig aangeven en het maakt niet uit of je de uitgaven met twee of meer personen deelt. Heb je simpelweg geld uitgeleend, dan kun je dit ook invoeren. In een duidelijk overzicht zie je wie nog wat van wie krijgt. Vanuit de app kun je snel een email sturen om iemand te herinneren dat je nog geld van hem krijgt. handig voor die kleine bedragen die je anders nooit terugziet en je jaarlijks toch honderden euro's kosten!

Rijksfinanciën voor iPad en Android Tablets (Gratis)
Heb je alles gemist wat er gebeurd is tijdens prinsjesdag dan kun je dat in deze app nog eens rustig nakijken. Binnen de app vind je algemene informatie over prinsjesdag, zoals wie er bij betrokken zijn en wat de rijroute was met bijzondere plaatsen langs de route. De app bevat ook video's en foto's en welke data gedurende het jaar van belang zijn bij de begrotingskalender. Uiteraard wordt binnen de app een overzicht van de cijfers getoond en kun je de miljoenen nota en het belastingplan bekijken. Voor de echte diehards bevat de app ook alle stukken die ingekeken kunnen worden

Moneysmart voor iPhone en Android (Gratis)
Geld lenen kost geld, maar hoeveel dan? Wil je snel berekenen hoeveel je aan rente kwijt bent als je een bepaald bedrag leent, dan kan dat met deze app. Hierbij kun je in de berekening rekening houden met vaste termijnbedragen of een vaste periode waarin alles afgelost moet zijn. Maar ook als je spaart kun je snel uitrekenen hoeveel je op zij moet leggen om een bepaald eindbedrag te halen of wat je uiteindelijk overhoud als je elke maand een bepaald bedrag opzij zet. Ook voor hypotheken zie je snel wat je per maand moet betalen als je een hypotheek tegeneen bepaalde rente over een tiental jaren afgelost wil hebben.

[shit-app] Pocket money voor iPhone (€1,79)
Kinderen leren al vroeg met geld omgaan doordat ze zakgeld krijgen. Deze app is voor ouders die bij willen houden hoeveel zakgeld een kind krijg en wie het al wel of niet gehad heeft, door een maand of week aan te vinken. Als je op de info pagina kijkt krijg je een lijstje waar kinderen het aan uit kunnen geven, zoals snoep, speelgoed, muziek et cetera, maar dat zijn no-brainers. En dat is het dan ook. Meer doet de app niet en dat kost €1,79. Kortom een app die weinig toevoegt en als je moet onthouden om zakgeld te geven, dan vergeet je vast ook om het in deze app bij te houden. Daarbij zullen je kinderen je vast wel helpen herinneren!