De hit 'Waves' van Mr. Probz is sinds vandaag de langst genoteerde track ooit in de iTunes Top 30 van Q-music. Het nummer van Mr. Probz staat voor de 46e week in de meest actuele hitlijst van Nederland. Deze week op de 20e positie.

'Waves' kwam vorig jaar uit en stond op 17 mei 2013 voor het eerst in de iTunes Top 30; als new entry kwam het direct op nummer 5 binnen in de lijst. Met een korte onderbreking van een paar weken staat Mr. Probz dus al een jaar in de hitlijst van Q. Het nummer is de laatste tijd opnieuw populair door de remix van de Duitse DJ Robin Schulz. De track stond zelfs op 1 in de UK.

Mr. Probz neemt met zijn recordtijd van 46 weken in de iTunes Top 30 nu echt afstand van Gotye en Gers Pardoel, die met respectievelijk 'Somebody That I Used To Know' en 'Ik Neem Je Mee' allebei 45 weken in de lijst hebben gestaan. De concurrentie ligt op de loer, want Pharrell Williams staat inmiddels 41 weken in de iTunes Top 30 met zijn hit 'Happy' (deze week op nummer 4). Zal hij het record van Mr. Probz evenaren...?

Foto: ANP