Blijf met Music Monday op de hoogte van de lekkerste en fijnste hits van dit moment! Iedere maandag zetten we de nieuwe muziek op de playlist van Qmusic voor je op een rij. Hierbij die van week 20 2016!

Volg Qmusic ook op Spotify! Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste Qmusic Hits.

Alvaro Soler - 'Sofia'

Vorig jaar zomer dook deze 25-jarige Spanjaard voor 't eerst op in Repeat óf Niet bij Qmusic met 'El Mismo Sol'. Dat nummer was één van de zomerhits van 2015 en nu is hij terug met opnieuw een lekker zomers nummer: 'Sofia', die het vorige week ook goed deed in Repeat óf Niet.

Niet heel gek want het nummer is geschreven en geproduceerd in Los Angeles door RedOne, het brein achter hits van o.a. Lady Gaga, Jason Derulo en Jennifer Lopez. In Spanje en Italië staat hij hoog in de hitlijsten en de kans is groot dat je deze zomer 'Sofia' op veel terrassen door de speakers hoort schallen.

Mr. Probz - 'Fine Ass Mess'

Afgelopen vrijdag kwam 'Fine Ass Mess' uit, de opvolger van hitsingles 'Waves', 'Nothing Really Matters' en 'Another You'. Mr. Probz is na wat radiostilte weer helemaal terug met een hele fijne song én wederom een nieuwe sound: "Het nummer is gemaakt in de bible belt in Atlanta. Daar vind je die oude rock & roll en soul", zegt hij erover.

"Ik heb altijd al zo'n nummer willen maken", gaat hij verder. "Fine Ass Mess gaat om een meisje die van buiten heel lief en kalm overkomt, maar eigenlijk een soort wervelwindje is die niet altijd de juiste keuzes maakt. Ik moet toekijken hoe en dat doet me pijn."


David Guetta & Zara Larsson - 'This One's For You'

Het EK voetbal is dit jaar in Frankrijk en daarom ook aan de Franse dj David Guetta de eer om de officiële theme song te maken. David vroeg 'Lush Life'-zangeres Zara Larsson om hulp en het resultaat werd afgelopen vrijdag uitgebracht.

Niet helemaal zonder kritiek, want men vind het nogal wat gelijkenissen hebben met 'Lean On' van Major Lazer (en wij horen er ook 'Sex' van Cheat Codes in). Naast Zara Larsson hoor je ook duizenden voetbalfans van over de hele wereld terug, die via een speciale app hun bijdrage konden insturen. Dit is het resultaat:


Adele - 'Send My Love (To Your New Lover)'

Het succes van Adele's laatste album 25 is ongekend en na 'Hello' en 'When We Were Young' is nu 'Send My Love (To Your New Lover)' als officiële derde single gekozen. Een nummer dat al 13 jaar geleden geschreven werd, toen Adele geïnspireerd werd na het horen van het album Frank van Amy Winehouse.

Tijdens een lunch hoorde Adele 'I Knew You Were Trouble' van Taylor Swift op de radio en ze zocht uit wie dat nummer geproduceerd had. Het bleek superproducer Max Martin (die al héél véél hits schreef) en samen met hem herschreef ze dat nummer dat al 13 jaar op de plank lag. Het resultaat is 'Send My Love (To Your New Lover)', dat weer een hele andere sound heeft dan haar vorige twee singles.


Meer?

Iedere week houden we je via Qmusic.nl van nieuwe muziek op de hoogte in Music Monday. Al deze tracks staan op onze playlist en ga je dus regelmatig voorbij horen komen op Qmusic. Volg ook Qmusic Hits op Spotify voor meer hits van dit moment.