Blijf met Music Monday op de hoogte van de lekkerste en fijnste hits van dit moment! Iedere maandag zetten we de nieuwe muziek op de playlist van Qmusic voor je op een rij. Hierbij die van week 21 (2016)!

Volg Qmusic ook op Spotify! Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste Qmusic Hits.

Anouk - 'Wanna Little Something'

Begin maart verscheen het nieuwste album van Anouk; Queen For A Day. In de week voor de release liet Anouk al iedere ochtend een liedje horen bij Mattie & Wietze. Één daarvan was 'Wanna Little Something', dat uiteindelijk een single wordt en waar een persoonlijk verhaal bij hoort.

Anouk vertelde dat ze soms behoefte heeft om even van deze planeet te verdwijnen, omdat ze vaak pittige reacties krijgt op social media na het uiten van haar mening. Soms wil ze het even los kunnen laten door het drinken van een lekkere cocktail of high te worden, zo vertelde ze bij Mattie & Wietze. Als je goed naar de tekst luistert is dat ook wat ze letterlijk zingt.

Frans - 'If I Were Sorry'

Tijdens het Eurovisie Songfestival maakte we kennis met de Zweedse Frans Jeppsson. In zijn thuisland was hij al beroemd door net voor de start van het WK voetbal 2006 met de band Elias een nummer te lanceren over de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović, genaamd 'Who's da man'. Het nummer staat dertien weken lang op nummer één, best knap als je bedenkt dat Frans dan pas 7 jaar oud is.

Na jaren van afwezigheid is Frans dit jaar dus de Zweedse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Met het nummer 'If I Were Sorry' eindigt hij uiteindelijk als vijfde in de finale. Ondanks dat sommige mensen het iets teveel vinden lijken op 'Catch & Release' van Matt Simons, is het stiekem toch een lekker liedje!

Janieck - 'Feel The Love (Sam Feldt Edit)'

Wie had gedacht dat Pluk van de Pletteflet zo muzikaal zou zijn? Janieck van de Polder is 10 jaar als hij in 2004 de hoofdrol speelt in de gelijknamige film. De Nederlandse acteur wil toch liever zingen en komt in 2012 met de single 'Six String Thing'.

Zijn grote doorbraak komt echter vorig jaar, als hij samenwerkt met de Belgische dj Lost Frequencies. Voor de hitsingle 'Reality' verzorgt Janieck de melodie, gitaar, de zang en de tekst. Deze zomer probeert Janieck het helemaal zelf (met een beetje hulp van Sam Feldt) met de single 'Feel The Love', dat het een hele week volhoudt in Repeat of Niet bij Qmusic.


Meer?

Iedere week houden we je via Qmusic.nl van nieuwe muziek op de hoogte in Music Monday. Al deze tracks staan op onze playlist en ga je dus regelmatig voorbij horen komen op Qmusic. Volg ook Qmusic Hits op Spotify voor meer hits van dit moment.