Blijf met Music Monday op de hoogte van de lekkerste en fijnste hits van dit moment! Iedere maandag zetten we de nieuwe muziek op de playlist van Qmusic voor je op een rij. Hierbij die van week 19 2016!

Volg Qmusic ook op Spotify! Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste Qmusic Hits.

Coldplay - 'Up&Up'

Het in december verschenen A Head Full Of Dreams is alweer het zevende studioalbum van Coldplay. Toch is ook dit album weer een groot succes voor de Britse band. De singles 'Adventure Of A Lifetime' en 'Hymn For The Weekend' (met Beyoncé) werden goed ontvangen en de band is alweer toe aan de derde single van het album.

Dat is 'Up&Up' geworden; het laatste nummer op het album (en tijdens de liveshows), wat de band omschrijft als 'anthemic closer'. Als je goed luistert hoor je op de achtergrond Beyoncé meezingen en de gitaarsolo wordt verzorgd door Noel Gallagher van Oasis.


Meghan Trainor - 'NO'

Voor haar tweede album laat Meghan Trainor een hele nieuwe kant zien. Haar debuutalbum Title was met singles als 'All About That Bass' en 'Dear Future Husband' nog mierzoet. Maar de felle kleurtjes en schattige jurkjes zijn compleet verleden tijd bij de opvolger Thank You, dat deze week uitkomt.

Meghan heeft haar blonde lokken een donkere kleur gegeven en ook met haar kledingkeuze gaat ze voor stoer. De eerste single van het album is 'NO', dat ons doet denken aan de hits van eind jaren negentig en begin zeroes. Gooi Destiny's Child, Christina Aguilera en een snufje Britney Spears in een blender en dit is het resultaat:


Calvin Harris & Rihanna - 'This Is What You Came For'

Een Britse dj die samenwerkt met een zangeres uit Barbados dat werkt! In 2011 maakten Calvin Harris en Rihanna samen de track 'We Found Love', wat een enorm succes werd. Een jaar later schreef de dj mee aan de track 'Where Have You Been', dat verscheen als een van de singles van haar zesde album Talk Talk Talk. Daarna kozen de twee artiesten even hun eigen weg.

Tot dit jaar, toen RiRi 'We Found Love' ineens live kwam zingen tijdens de set van Calvin op het Amerikaanse festival Coachella. Wat het publiek nog niet wist, is dat het duo een nieuw nummer had opgenomen. Twee weker later verscheen ineens het lekkere 'This Is What You Came For'. En horen jullie ook hoe enthousiast Rihanna "Q, Q, Q!" zingt? ?


Drake & Wizkid & Kyla - 'One Dance'

Afgelopen zomer werd 'Hotling Bling' van Drake een instant klassieker, met name door de bijzondere videoclip. We moesten een tijdje op de volgende single wachten (we werden wel warm gehouden door 'Work', zijn samenwerking met Rihanna), maar die is nu hier!

'One Dance' staat al een aantal weken in de iTunes Top 30 van Qmusic, waarvan 2 weken op de eerste plek als meest gedownloade track van Nederland. Ook in het buitenland staat de Canadese rapper bovenaan de hitlijsten, en doet de single het beter dan 'Hotline Bling'. Sinds deze week ook op de playlist van Qmusic, dus je gaat hem regelmatig horen!

Meer?

Iedere week houden we je via Qmusic.nl van nieuwe muziek op de hoogte in Music Monday. Al deze tracks staan op onze playlist en ga je dus regelmatig voorbij horen komen op Qmusic. Volg ook Qmusic Hits op Spotify voor meer hits van dit moment.