Blijf met Music Monday op de hoogte van de lekkerste en fijnste hits van dit moment! Iedere maandag zetten we de nieuwe muziek op de playlist van Qmusic voor je op een rij. Hierbij die van week 27 (2016)!

Volg Qmusic ook op Spotify! Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste Qmusic Hits.

Timeflies - 'Once In A While'

Wij hebben Music Monday, het Amerikaanse duo Timeflies heeft Timeflies Tuesday. Op dinsdagen trekken Rob Resnick en Cal Shapiro duizenden kijkers met hun wekelijkse covers op YouTube. Ze vallen er ook bij Island Records mee op, die ze een platencontract aanbiedt.

Er volgen twee albums en wat singles, maar de grote doorbraak blijft helaas uit. 'Once In A While' kan dat echter doen veranderen! Dankzij jullie stem hield de track het de hele week vol in Repeat of Niet en dus ga je hem vaker op Qmusic horen.


Otto Knows & Avicii - 'Back Where I Belong'

Er is een legende dat de Zweedse dj's Avicii en Otto Knows elkaar al sinds kleins af aan kennen, alleen niemand kan dat echt bevestigen. Het enige bewijs is het artwork voor hun nieuwe en eerste gezamenlijke single 'Back Where I Belong', waar ze op een klassenfoto naast elkaar lijken te staan.

De track lijkt één op één te slaan op de beslissing van Avicii om te stoppen met optreden. "Ik voel me weer vrij. Ik heb mijn privéleven terug en focus weer op mijzelf", zei hij onlangs over die beslissing.

Lukas Graham - 'Mama Said'

In Nederland maakten we via de grote hit '7 Years' kennis met Lukas Graham, maar in thuisland Denemarken was het succes er al eerder. Onder meer met de single 'Mama Said' uit 2014, die nu in ons land als tweede single is gekozen.

De catchy track gaat over de problemen waarmee jongeren die opgroeien in armoede dagelijks worstelen. Het heeft (dankzij het kinderkoortje) veel weg van 'It's The Hard Knock Life' uit de musical Annie, en/of de versie die Jay Z ervan maakte.


Bastille - 'Good Grief'

De heren van Bastille zijn weer terug! Na het succes van het debuutalbum Bad Blood moesten fans lang wachten op nieuwe muziek, maar hier is 'Good Grief' dan eindelijk. Een nummer dat geschreven en geproduceerd werd door frontman Dan Smith.

Ondanks dat de band op zoek ging naar een wat donkerder geluid, klinkt de eerste single van het aankomende album nog redelijk vertrouwd.


Tiësto & John Legend - 'Summer Nights'

Begin 2014 maakte een jarige Tiësto een gratis remix van John Legends hit 'All Of Me' voor zijn fans. John was zo enthousiast over de remix dat het nummer een officiële release kreeg en het leverde Tiësto een jaar later zijn eerste en enige Grammy Award op.

Een nieuwe samenwerking moest er komen en 'Summer Nights' is het zomerse resultaat! Geen remix, maar een compleet nieuwe track. Volgens Tiësto een perfecte mix van de soulvolle popmuziek van John en de energie van zijn eigen club tracks.


Meer?

Iedere week houden we je via Qmusic.nl van nieuwe muziek op de hoogte in Music Monday. Al deze tracks staan op onze playlist en ga je dus regelmatig voorbij horen komen op Qmusic. Volg ook Qmusic Hits op Spotify voor meer hits van dit moment.