Klaar om je goede voornemens voor 2015 na te leven? Muziekdienst Spofity heeft in samenwerking met fitness pro Shaun T en Dr. Costas Karageorghis, expert op het gebied van muziek bij sportoefeningen, de perfecte playlist samengesteld om jouw dagelijkse bewegingen uit te voeren.

Er zijn verschillende muzieklijsten samengesteld voor de verschillende workouts. Alle nummers zijn geselecteerd op basis van het onderzoek verricht door de bovenstaande personen.

INSANITY

INSANITY is een intense, boot camp-type workout ontworpen om de deelnemers tot hun mentale en fysieke uiterste te pushen. Het beste nummer om dit op te doen is 'Sing' van Ed Sheeran, maar ook Calvin Harris en Alesso komen goed van pas.

Tabata

Tabata is een workout met hoge intensiteit gebaseerd op intervallen van periodes van 20 seconden waarbij je er volledig voor gaat. Dit wordt afgewisseld met korte periodes om bij te komen. Eén van de nummers waar dit goed bij lukt is 'Wrapped Up' van Olly Murs.

Cardio Dance

Cardio Dance maakt gebruik van muziek met een sterk en constant ritme. De grootste uitspringer in dit rijtje is 'I'm Not The Only One' van Sam Smith.

Gymnastiek krachttraining

Deze workout behandelt de basistraining van gymnastiek en maakt dit voor het grote publiek toegankelijk. In deze lijst komen we een Nederlander tegen, 'Gecko' van Oliver Heldens sluit namelijk goed aan bij deze workout.

Crossfit

Dit is een workout die verschillende elementen van powerlifting, gewichtheffen, gymnastiek en atletiek met elkaar weet te combineren. Ook hier sluit de muziek van Ed Sheeran weer goed op aan, deze keer in de vorm van het nummer 'Don't'.