Altijd al eens willen weten hoe de boys van 5 Seconds of Summer vroeger waren op school? De leraar van Luke, Michael en Calum heeft een boekje opgedaan over het gedrag van de muzikanten op hun school Norwest Christian College in Syndey.

Docent Adam Day vertelt: "Ik begon ze muziekles te geven in de brugklas, en ze sprongen er iedere keer uit dat ze muziek moesten maken. Maar ze waren erg stil, verlegen en terughoudend. Het waren eigenlijk opgesloten muzikanten."

Hij gaf de jongens dan ook een nuttig advies mee: "Ik schreef toen op hun rapporten dat het goed was om mogelijkheden tot optredens te zoeken om hun zelfvertrouwen te verbeteren."

Trots en overdonderd

"Dat hebben ze zeker gedaan, meer dan elke student die ik dat ooit heb verteld!", vertelt de trotse leraar. Sinds 2011 werd ook drummer Ashton toegevoegd aan de band.

En meester Day wist niet wat hij zag toen hij laatst een concert van de 'Amnesia'-band bijwoonde: "Ik was overdonderd toen ze het podium opkwamen in Sydney. Het waren gewoon totaal andere jongens met duizenden gillende meisjes voor zich."