Op maandag 10 november 2014 staat Nederland met een nationale herdenkingsceremonie stil bij de ramp met vlucht MH17 waarbij alle 298 inzittenden om het leven kwamen. Q-music staat hier vandaag bij stil met een aangepaste programmering. Wij zullen daarom tussen 11.55 en 16.05 uur zullen wij géén reclame uitzenden op de radio en online.

Nationale Herdenking
De Nationale Herdenking is een blijk van medeleven met de nabestaanden en een uiting van respect voor alle slachtoffers. De bijeenkomst in de RAI Amsterdam geeft nabestaanden de gelegenheid om samen met lotgenoten hun dierbaren te herdenken.

Tijdens de herdenkingsceremonie noemen dertig nabestaanden de namen van alle 298 slachtoffers. Vier nabestaanden voeren persoonlijk het woord of dragen een gedicht voor. Namens de regering spreekt minister-president Mark Rutte. Ook wordt een minuut stilte in acht genomen.

De herdenkingsbijeenkomst wordt bijgewoond door onder andere Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en Prinses Beatrix.

Aandacht op radio
Q-music staat maandag ook op de radio stil bij de Nationale Herdenking. We zullen tussen 11.55 en 16.05 uur als eerbetoon aan de slachtoffers passende muziek draaien en geen reclame uitzenden.