Als er iets fout is, is het wel playbacken! Deze artiesten zagen het even niet zitten om live te zingen.

Squeeze Theeze Pleeze
Deze Portugese band doet het goed voor! Niet alleen zijn de gitaren niet ingeplugd en zijn er geen versterkers, als de zanger van het podium valt speelt het bandje gewoon door. Hilarisch!

Britney Spears
De ‘Princess of Pop’ is ook de koningin van lip sync! Ze heeft alle tracks die ze deed tijdens de Circus-tour van tevoren opgenomen. In het filmpje hierboven zie je haar twijfelen of ze nu wel of niet moet beginnen met zingen!

Beyoncé
Zelfs Beyoncé heeft wel eens meegezongen met een bandje! De ‘Love On Top’-zangeres mocht het Amerikaanse volkslied zingen bij de inauguratie van president Obama, ze deed het alleen niet live. “Ik oefen tot ik bloed en ik had geen tijd om te oefenen met het orkest. Omdat we geen echte soundcheck hebben gehad durfde ik het risico niet te nemen."

Om te bewijzen dat ze wel écht goed kan zingen deed ze het volkslied nog een keer, a capella, bij de pers conferentie. Wow!

Chris Brown
Tijdens de Billboard Music Awards in 2012 werd Chris Brown genomineerd voor de Beste Mannelijke Artiest Award. Het sfeertje werd dus een beetje ongemakkelijk toen Chris vervolgens zijn nummer ‘Turn Up The Music’ playbackte op het podium.

P!nk liet er ook het hare van weten, op Twitter zette ze: “Als ik op een dag lip-sinc, hoop ik dat ik het net zo goed doe als hij.” Pijnlijk!

Mariah Carey
Wat een pijnlijk moment voor Mariah Carey. Tijdens een optreden bij de late-night show Ant and Dec’s Saturday Night Takeaway is Mariah iets te laat met de microfoon naar haar mond brengen! Check het filmpje hierboven.

Eerder verdedigde ze playbacken: “Als het een nummer is met een hoop dans dan snap ik het. Je kunt dat niet doen en alsnog goed klinken.” We moeten wel opmerken dat ze in het filmpje nou niet bepaald heftig aan het dansen is…

Katy Perry
Katy Perry pakt het iets anders aan! Zij wilde namelijk graag dat haar fans dachten dat de blokfluit kon spelen. Dat ging een paar keer goed… tot ze vergat het laatste stukje mee te doen! In het filmpje hierboven zie je dat ze een stuk vergeet mee te fluiten, het ding uit elkaar trekt en toegeeft dat ze het instrument niet kan bespelen.

Cheryl Cole
Oei! De technische mensen bij de benefiet avond Stand Up For Cancer waren even vergeten de band van Cheryl Cole te starten! Vervolgens heeft Cheryl bijna haar hele optreden haar track ‘Call My Name’ fluisterend gezongen.

Later twitterde ze nog over het voorval: “Ik ben niet echt van streek over de tec issues tijdens mijn optreden.. Ik hoop alleen dat iedereen die commentaar heeft wel hun bijdrage heeft gedaan.” Ijskoud!

Kensington
De mannen van Kensington waren vandaag op Indonesische tv! De band kreeg te horen dat ze geen live optreden mochten doen, dus deden ze ‘een Muse’. Ze lieten hun basspeler zogenaamd drummen en andersom.

Muse deed dit al eerder bij een Italiaanse tv-show. Zanger Matt zat met een brede grijns en rondvliegende drumstokken achter het drumstel terwijl drummer Dom zanger/basspeler werd, ondertussen was de basspeler gitarist/toetsenist.

Het mooiste was dat de presentatrice de grap niet door had! Ze heeft nog een heel interview gedaan met de ‘zanger’ van Muse. Leuk! Check de video’s hierboven.