Hij gaat het gewoon doen hoor! Na een bijzonder gesprek met een vriend realiseerde Q-dj Niek van der Bruggen zich dat je maar één keer leeft en eruit moet halen wat erin zit. En dát komt helemaal goed, want Niek gaat binnenkort de Mont Blanc beklimmen. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is zal hij de komende dagen de Gran Paradiso beklimmen!

As we speak is Niek op weg naar de top! Volg hem live tijdens zijn avontuur, dat als voorbereiding dient voor zijn grotere avontuur.

Benieuwd naar de beelden van de tweede dag? Klik dan hier!
Benieuwd naar de beelden van de derde dag? Klik dan hier!

Dag 1

Dagboek Niek - Dag 1:
De wekker ging vroeg en om 6:30 uur zat ik al met m’n Franse berggids Jehan aan het ontbijt. Nog even een laatste check op alle gear en we liepen daarna langs de Franse bakker om een broodje te scoren voor de lunch op de berg. Met de stoomtrein hobbelden we in een half uurtje naar Mer de Glace, 1840 meter hoog. Vanaf dat punt was het nog 2 uur "wandelen" (lees: stijle trappen oplopen en rondwanden beklimmen) naar de gletsjer.

Daar heb ik zo’n 3 uur geoefend met stijgijzers onder m’n schoenen, die zorgen ervoor dat je niet van de gladde ijswand af valt… best handig! ;-)
Ik was even vergeten dat ik ook weer van die berg af moest, maar gelukkig ging de terugweg makkelijker dan de heenweg. Later vanmiddag ga ik nog naar een klimmuur in het dal, om te oefenen voor de klim naar de Gran Paradiso die woensdag op het programma staat.

De les van vandaag? Gelijk korte metten maken met angst én vertrouwen is héél belangrijk. Ik ben blij dat ik blind kan vertrouwen op mijn berggids Jehan Roland Guillot. Morgen gaan we vroeg (met de auto) richting de Gran Paradiso, als het goed is ben ik om 10 uur al in de berghut. Omdat de lucht daar heel ijl is staat er morgen niet veel op het programma en is het vooral heel belangrijk dat ik acclimatiseer. Wordt vervolgd!