Hij gaat het gewoon doen hoor! Na een bijzonder gesprek met een vriend realiseerde Q-dj Niek van der Bruggen zich dat je maar één keer leeft en eruit moet halen wat erin zit. En dát komt helemaal goed, want Niek gaat binnenkort de Mont Blanc beklimmen. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is zal hij de komende dagen de Gran Paradiso beklimmen!

As we speak is Niek op weg naar de top! Volg hem live tijdens zijn avontuur, dat als voorbereiding dient voor zijn grotere avontuur.

Benieuwd naar de beelden van de eerste dag? Klik dan hier!
Benieuwd naar de beelden van de derde dag? Klik dan hier!

Dag 2Dagboek Niek - Dag 2:

De wekker ging om 5.30 uur en ik rolde vanuit bed gelijk de auto in richting Italië, samen met mijn trouwe gids Jehan. Om 8:30 uur kwamen we aan bij de voet van de berg en toen begon de klim naar boven… En die was heftig, daar is gisteren niks bij.

Ik ben sommige stukken letterlijk naar boven gekropen en door het stof gegaan! (Eerlijk, ik heb het wel een klein beetje onderschat.) Mijn lichaam doet nu overal pijn, maar gelukkig zijn we wel goed aangekomen in de hut (Vittorio Emanuele) op 3000 meter hoogte, dat ligt nog een kilometer onder de top.

Ik heb hier geen telefonisch bereik, alleen een wankele internet verbinding die het doet dankzij een kleine stroomgenerator. Er is ook een Italiaanse kok die de sterren van de hemel kookt, dus dat is feest. Nu is het tijd om uit te rusten, want we staan morgenvroeg om 3 uur op zodat we om half 4 in het donker kunnen gaan lopen… Want wat is er nou mooier volgens mijn gids Jehan? Om de zon op te zien komen als je op 4 km hoogte staat en er geen wolkje aan de lucht staat.

Zometeen één klein biertje (jaaa…..dat mag hoor) en dan naar bed!
Waarschijnlijk sta ik morgen rond 9:15 uur op de top van de Gran Paradiso (tijdens Het Foute Uur), wordt vervolgd!