Je mag 12 maart omcirkelen in je agenda, want dat is de dag dat Nielson het even wat groter aan gaat pakken. Hij geeft dan namelijk een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

"Weet Je Wat Het Is", zoals het gaat heten, is absoluut geen standaard evenement. Het zal bestaan uit drie onderdelen: covers, eigen nummers én een afterparty. Er zullen ook een aantal gasten op de bühne verschijnen.

"Ik speel al een tijdje met de gedachte om een evenement te organiseren waarin mijn hits en covers, samen met leuke gasten, de basis vormen voor een feestelijke zaterdagavond. Behalve het feit dat ik afgelopen tijd veel nieuwe muziek heb gemaakt, was er ook ruimte om deze wens uit te werken. Ik vind het ontzettend spannend maar kijk er ook heel erg naar uit. Voor mij is dit de absolute kroon op het werk, een heel bijzonder hoogtepunt in mijn carrière!"

Maar JIJ hebt ook inspraak! Bezoekers kunnen voorafgaand namelijk stemmen op nummers voor op de setlist en ook de aankleding van het decor is in handen van het publiek.

Met de tijd mee

Bij het ingaan van de wintertijd dit weekend heeft de 'Sexy Als Ik Dans'-zanger zijn nieuwe EP Met De Tijd Mee (Deel 2) uitgebracht. Die nacht spraken Q-dj's Erik en Kai met Nielson, klik hier om het gesprek terug te luisteren.

Foto: ANP