Nielson heeft gister bij de uitreiking van de Edison-muziekpijzen twee awards gewonnen. Zijn album 'Diamant' won de Edison in de categorie 'Nederlandstalig'. De track 'IJskoud' won de prijs voor 'Song'. Het nummer dat bekend is van de zin: "waarom zou je dat doen" blijft volgens de jury van de Edisons de hele dag in je hoofd zitten.


Davina Michelle viel ook in de prijzen en werd bekroond tot 'Beste Nieuwkomer'. De zangeres brak dit jaar door met haar nummer 'Duurt te lang'. De track stond dit jaar maar liefst 11 weken op nummer 1 in de Top 40. Ook Douwe Bob sleepte een Edison in de wacht. Zijn track 'The Shape I'm In' won de prijs in categorie 'Pop'

Ilse de Lange ontving een Edison voor haar hele oeuvre. De zangeres zit inmiddels twintig jaar in het vak en staat volgens de jury op bijzondere hoogte in de Nederlandse popgeschiedenis.

Andere winnaars van een Edison waren onder andere DeWolff met 'Thrust' (categorie 'Rock'), Frenna met 'Francis' (Categorie 'Hiphop') en André Hazes voor zijn album 'Anders' in de categorie 'Hollands'.

De Edisons zijn de oudste muziekprijzen van Nederland en worden al sinds 1960 uitgereikt.

Foto: ANP