One Direction is niet blij dat hun album een week voor de release online te vinden is. De boyband releaset op 25 november hun derde studioalbum Midnight Memories, maar via internet lekte het dit weekend al uit.

"Het is irritant want er wordt groots naartoe gewerkt en dit heeft effect op de verkoop", vertelt bandlid Liam Payne. Zijn collega Louis Tomlinson voegt eraan toen: "Het is frustrerend als je zo hard aan een album werkt en je graag wilt dat iedereen het tegelijkertijd kan horen."

Eerder lekte al albums van o.a. Lady Gaga, Katy Perry en Jessie J uit. "Het gebeurt voortdurend deze tijden. Er lopen hele slimme mensen rond. Jullie zijn lastposten!", aldus Liam.

Al wel of niet beluisteren?

Louis hoopt dat fans wachten op de officiële release: "Sommige fans zullen er niet naar luisteren tot hij uit is, dat is geweldig."

Harry Styles baalt ook, maar geeft toe de fans wel te snappen: "Het is gewoon fijn om een impact te hebben. Maar als er een album was dat ik leuk vond en een week eerder al kon beluisteren, dan zou ik dat waarschijnlijk ook doen."