Het eerste deel van de On The Road Again Tour van One Direction zit er op. Ze begonnen op 7 februari in het uitverkochte Allianz Stadium in Sydney en stonden afgelopen zaterdag in Dubai... met z'n vieren.

Want het waren bijzondere maanden. Op 18 maart stond de 'Best Song Ever'-groep voor het laatst in de originele samenstelling op het podium, al wist het publiek in Hong Kong dat toen nog niet.

Zayn vloog na het concert naar huis omdat hij te veel last had van stress en Harry, Louis, Liam en Niall moesten als kwartet verder met de tour. Zes dagen later bleek dat definitief, nadat Zayn liet weten uit de populaire boyband te stappen.

Het vijfde album

Het eerstvolgende concert is op 5 juni in de Britste stad Cardiff en dus heeft de band even twee maanden 'pauze'. Maar die zullen ze niet alleen gebruiken om op adem te komen, er moet dit jaar nog een vijfde album komen.

"Ik wil iedereen bedanken voor een waanzinnige start van de tour, nu is het tijd om het album te maken voor we verder gaan", schreef Liam Payne op Twitter. Harry Styles werd gisteren al met zijn gitaar gespot op de luchthaven van Los Angeles.

Ook Louis bevestigde de activiteit voor de komende weken: "Ik kijk uit om aan het nieuwe album te gaan werken, maar zal de show erg missen!" Het oudste lid van 1D heeft daarnaast ook opnames voor de nieuwe talentenjacht Be in the Band, waar hij jurylid is.