Dat 2013 een goed jaar was voor One Direction was stiekem al wel duidelijk, maar de cijfers bevestigen het nu ook. De band heeft de Global Recording Artists of 2013 award ontvangen. De wat?

De award wordt uitgereikt door de IFPI, die wereldwijd de muziekindustrie vertegenwoordigt. Aan de hand van de cijfers van verkopen (o.a. cd-winkels), downloads (o.a. iTunes) en streaming (o.a. YouTube en Spotify) blijkt 1D de populairste artiest.

Eminem, Justin Timerblake, Bruno Mars en Katy Perry eindigde in de top vijf. "Geweldig nieuws!", reageert bandlid Niall Horan op het nieuws. "Opnieuw wil ik de fans enorm bedanken voor een geweldig 2013."

Simon Cowell is trots

Ook Simon Cowell is blij met de award. De manager van One Direction reageert apetrots via Twitter op het nieuws: "Ik weet hoeveel ze van begin tot eind in het album hebben gestopt. Erg trots! En ik wil ook alle schrijvers en producers, het team bij Syco, hun management Modest en Sony Worldwide bedanken."

Ook heeft Simon niets dan lof voor de Directioners: "Ik heb het eerder gezegd en nu opnieuw: de beste groep fans. Waarom kan er niet een award zijn voor de beste fans bij de GRAMMY's? Of de Brit Awards? Gek dat ze dat niet doen. Is daar een reden voor?"