Een nieuw hoofdstuk in de ruzie tussen Martin Garrix en zijn oude platenlabel Spinnin' en managementbureau MAS. Eind augustus vorig jaar ging de Nederlandse DJ bij ze weg, maar dit krijgt dus nog een staartje.

In november werd bekend dat Martin zijn voormalige manager voor de rechter zou slepen, maar later werd het kort geding alweer ingetrokken.

Maar de onenigheid is nog niet voorbij, dat blijkt uit een statement dat Garrix vandaag heeft gebracht.

Statement

Hierin gaat de 'Don't Look Down'-DJ in op een eerdere verklaring vanuit Spinnin' Records. Daarin kaart de platenmaatschappij aan dat Martin nog tot 1 juli 2017 onder contract zou staan en dat er een vergoeding wordt geëist voor de contractbreuk.

Maar daar gaat hij dus tegenin: "Ik wil graag een aantal zaken rechtzetten, de verklaring van Spinnin' is op zijn minst eenzijdig en in elk geval op een aantal punten onjuist."

"Voor alle duidelijkheid: verdere juridische stappen zijn genomen door mij, niet door Spinnin' of MAS, en het voornaamste doel daarvan is dat de rechter bevestigt dat ik de overeenkomsten met Spinnin' en MAS rechtmatig heb vernietigd. Als de rechter mij daarin volgt, dan zijn het Spinnin' en MAS die een vergoeding moeten betalen en niet andersom, zoals zij nu lijken te stellen."

De advocaten van Martin Garrix hebben 23 december een dagvaarding uitgebracht en zullen binnenkort een verklaring uitsturen waarin de details van de procedure duidelijk worden.

"Op dit moment wil ik alleen gezegd hebben dat de verklaring van Spinnin' en MAS bevestigt dat het absoluut een juiste keuze is geweest de samenwerking te beëindigen. Ik voel me bevrijd en opgelucht dat ik vanaf nu de rechtmatige eigenaar ben van al mijn muziek en dat ik zelf kan bepalen wanneer, waar en bij wie ik mijn muziek uitgeef."

Het moddergooien is dus nog niet voorbij, to be continued!