Het gaat hartstikke lekker met OneRepublic, na het scoren van een onwijze hit met 'Counting Stars' is het nu de beurt aan de nieuwe single 'Love Runs Out'. Leadzanger Ryan Tedder is geïnterviewd door The Guardian en deed daar een aantal leuke onthullingen.

Stappen met Justin Timberlake en Miss Universe
Ryan deed ooit mee aan een talentenjacht georganiseerd door Lance Bass van N'Sync. Die won hij en de volgende dag zat hij nummers te schrijven met Eagle-Eye Cherry in de kamer naast die van John Lennon. Voor hij het wist ging Ryan Tedder stappen met Justin Timberlake en Miss Universe, en even later schoof P. Diddy ook nog aan. Hij noemt het de gekste 48 uur van zijn leven.

Schrijven met One Direction
Op de vraag of Ryan Tedder samenwerkt met One Direction's Harry Styles antwoordt hij het niet te bevestigen maar ook niet te ontkennen. Ryan heeft de jongens wel ontmoet in Londen en was direct onder de indruk hoe gewoon ze zijn gebleven. Zo gewoon, je zou er bijna koud van worden.

Tedder geeft uiteindelijk toch toe dat er wat gaande is tussen hem en One Direction. Hij kan alleen nog niet zeggen wat en waarvoor het precies gaat zijn.

Schrijven met Beyoncé
Ryan Tedder is verantwoordelijk voor 'Halo' van Beyoncé, je kunt de originele demo hierboven beluisteren. De OneRepublic-zanger geeft aan dat Beyoncé een nummer helemaal om haar vinger weet te winden om het vervolgens naar een nieuw niveau te tillen.

"Ze pakte een stuk uit het nummer, maakte het helemaal eigen. En dat is nu mijn favoriete stuk in een nummer dat ik zelf geschreven heb."