Dit weekend werd het optreden van Kanye West verstoord door een man die op het podium klom. Nu blijkt dat het ging om de Britse komiek Simon Brodkin in de rol van zijn typetje Lee Nelson. Op Twitter gaf hij uitleg voor zijn actie. Hij zou het hebben gedaan voor Taylor Swift.

Kanye West was de hoofdact op het Glastonbury festival dit weekend. Veel mensen waren daar op tegen. Zo ging er een petitie rond tegen de rapper en waren er spandoeken en t-shirts met anti-Kanye-leuzen. Lee Nelson had hele persoonlijke redenen, zo viel op zijn Twitter te lezen.


"Ik heb Kanye ge-Kanye'd", zo schreef hij. "Dat was voor jou, Taylor Swift." Daarmee doelde hij op het incident tijdens de MTV Video Music Awards in 2009. Toen Taylor Swift een award in ontvangst nam voor beste video, kwam de rapper het podium op en claimde hij dat Beyoncé de beste video had.

Zijn actie wordt gemixt ontvangen. "Twee fouten maken iets niet goed", schrijft bijvoorbeeld iemand anders als reactie. Ook wijst er iemand op het feit dat het de laatste tijd een stuk beter gaat tussen de Taylor en Kanye. Maar er zijn ook mensen die hem complimenteren met de actie.

Foto's: AFP