Toen ze gevraagd werd om op te treden tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, kon Davina Michelle het haast niet geloven. Nu het songfestival (en dus ook haar optreden) steeds dichterbij komt, stijgt bij de zangeres ook de spanning.

Interval-act

"Optreden voor zoveel mensen, ja dat is wel heel spannend", zegt de zangeres over de miljoenen mensen die op 18 mei voor de buis zitten. "Maar ik heb er enorm veel zin in. Het wordt echt geweldig." Samen met actrice Thekla Reuten vormt Davina de interval-act. In deze act staat water centraal waar Davina het nummer 'Sweet Water' voor schreef. "Het liedje gaat over dat we allemaal verschillend zijn en in een ander milieu zijn opgegroeid. Er is een ding dat ons verbindt en dat is het water. Ik vind het tof dat ik het podium kan gebruiken om dat met de wereld te delen", legt de zangeres uit.

Episch optreden

Voor de act wordt volgens Davina "de hele trukendoos opengetrokken". Tijdens het optreden wordt de kijker op een aantal technische hoogstandjes getrakteerd. Zo wordt er tijdens de uitzending op grote schaal augmented reality toegepast, waardoor er extra illusies gecreëerd worden. "Het wordt echt episch. Mensen gaan niet geloven wat ze zien."


Andere artiesten

Davina Michelle en actrice Thekla Reuten zijn niet de enige artiesten die zullen optreden. Ook Duncan Laurence, Eefje de Visser, Afrojack, Glennis Grace en Wulf zullen optreden tijdens een van de drie shows.

Foto: EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl