De laatste Nederlandse atleten komen dit weekend in actie tijdens de Olympische winterspelen. Daarom deze week ook een olympisch randje aan Stephan’s Pianobar: Orange Skyline is te gast!

Bij de naam Orange Skyline gaat er misschien niet meteen een lampje branden, maar als je de afgelopen weken vaak naar de NOS uitzendingen van de Olympische winterspelen hebt gekeken of naar Domien hebt geluisterd, dan herken je hun nummer ‘A Fire’ waarschijnlijk wel.

Orange Skyline ontstond nadat de broers Niels en Stefan van der Wielen in 2009 samen naar het allerlaatste concert van Oasis gingen. Vanaf dat moment waren ze ervan overtuigd dat ze samen muziek wilde gaan maken. Ze vroegen jeugdvriend Mart Atema om mee te doen met de band en Orange Skyline was geboren. 

De broers hadden als droom om een ultieme sport track schrijven. Tijdens een rondje hardlopen in het Vondelpark ontstond de inspiratie voor ‘A Fire’. Toen het nummer af was heeft Niels een aantal oude sportbeelden onder het nummer gemonteerd en deze naar Hilversum gestuurd. Ze hoorde hier verder niks meer over, tot twee weken voor de start van de Olympische Winterspelen. Henry Schut zelf mailde hen dat ze het nummer graag wilde gebruiken tijdens de uitzendingen van de NOS.

Krijg je nou geen genoeg van Orange Skyline? Goed nieuws, ze hebben de afgelopen tijd nieuwe nummers opgenomen en gaan deze binnenkort weer live spelen voor publiek!

Orange Skyline - 'A Fire'


Orange Skyline - 'Shine On'