Één ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei. Eeuwenoud paasliedje en hij klopt wel aardig, want met Pasen kun je de eieren niet wegdenken van de eettafel.

Wil je tijdens de Pasen nou eens niet dat standaard gekookte ei serveren, maar op een relatief gemakkelijke manier als een culinair wonder uit de hoek komen, dan heeft Sandra Ysbrandy een goede tip voor je. Maak een Oeuf en Cocotte!

HET RECEPT:

Benodigdheden: Eieren, crème fraîche en verse kruiden.

Vet een ovenvast schaaltje (of theekopje) in met wat boter. Gooi een dot crème fraîche op de bodem en breek er een vers eitje boven op. Kruid het geheel met peper, zout en eventueel wat paprikapoeder. Als je het extra lekker wilt maken, gooi er dan nog een dotje crème fraîche boven op.
Top het gerecht af met wat verse kruiden. Bieslook, dille, basilicum of wat je in huis hebt. Knip deze er overheen.

Verwarm de oven op 180 graden en plaats de schaaltjes in het midden. Gaar ze voor acht tot twaalf minuten, afhankelijk van hoe zacht je de dooier wilt hebben.

Extra lekker: Serveren met toast en gerookte zalm.

Eet smakelijk!