Bijna hebben we je geïntroduceerd aan bijna alle Q-world tour artiesten. Maar nog niet voor we je voorstellen aan Sam Smith:

Wat je moet weten over Sam, voordat je straks misschien wel voor z'n neus staat in Lissabon.

Sam is een gigantisch fan van Modern Family.

Hij is volleerd Jazz muzikant.

Sam heeft extreem last van OCD.

Maar natuurlijk geven we je ook nog even wat tips. Want wat te doen als je straks door de straten van Lissabon loopt? Je kan bijvoorbeeld de volgende plekken bezoeken:

Castelo de Sao Jorge

Het allermooiste uitzicht op de stad vind je in het kasteel Castelo de Jorge. Het kasteel is ooit verwoest door een aardbeving, waarna het voor een deel is gerestaureerd, maar juist het ‘kapotte’van het kasteel geeft het charme.

Pak Tram 28

Lissabon stikt van de bezienswaardigheden. Teveel om in zo’n korte tijd te bezoeken eigenlijk. Maar er is een oplossing in de vorm van een tram. De ‘eléctrico ‘, brengt je door de hele stad, de smalle straatjes en over de hellingen en over de bruggen die Lissabon kent. Zonde om over te slaan als je er bent.

Elevador de Santa Justa

De Stana Justa is een superweird gebouw. Of eigenlijk een superweirde lift. Hij staat middenin de stad en je kan instappen om je van de Baixa-wijk naar de 32 meter hoger gelegen Chiado wijk te verplaatsen. De ruïne die je naast de lift vindt, een kerk die tijdens de aardbeving van 1755 deels is ingestort, is meteen ook het bezoeken waard.

 Je hebt nog één Q-world tour artiest van ons tegoed. En da's niet de minste. Morgen de paspoortcontrole van Katy Perry!