Een bak vol blauwe M&M's, een fles van de duurste whiskey... Artiesten vragen soms om de meest bizarre dingen voor in de kleedkamer voorafgaand aan een concert. Hoewel de eis van Pharrell Williams een stuk onschuldiger is mag je ook deze zeker speciaal noemen.

De 'Happy'-zanger wil namelijk altijd een ingelijste foto van kosmoloog Carl Sagan in de kleedkamer hebben hangen. In een interview heeft Pharrell wel eens uitgelegd dat de inmiddels overleden wetenschapper veel indruk op hem heeft gemaakt. "Ik was onder de indruk van zijn gedachten. Als ik naar zijn foto kijk realiseer ik hoe gelukkig we allemaal zijn om op deze planeet te zijn en iedere dag te kunnen doen wat we willen doen. Zijn gezicht herinnert me daaraan."

Met was flessen tequila en wodka, glutenvrije crackers en ongebrande amandelen is het lijstje verder vrij onschuldig. Behalve dan dat Pharrell geen zichtbare reclame wil in de zaal waar hij optreedt. "Er mag geen opgelichte reclame zichtbaar zijn. We zijn geen pizzaverkopers."

Foto: EPA