Hij produceert niet alleen hit na hit, maar zelf kan hij er ook wat van. We hebben het hier natuurlijk over 'Happy'-zanger Pharrell Williams. En als je dan zo succesvol bent dan kan een interview met Oprah Winfrey natuurlijk niet uitblijven.

Pharrell heeft daar gisteravond onder meer uitgelegd waar de unieke naam van zijn inmiddels 5-jarige zoontje, Rocket Ayer, vandaan komt. De zanger bedacht de unieke naam om zijn favoriete muzikanten Stevie Wonder, Elton John, Herbie Hancock en Roy Ayers te vereren.

Je vraagt je natuurlijk af wat dat dan met Rocket te maken heeft, nou dat legt de zanger even uit. "Het is een metafoor vanwege Stevie Wonders lied Rocket Love, Elton Johns Rocket Man en Herbie Hancocks Rocket. Dat zijn al mijn favoriete muzikanten. En zijn tweede naam is Ayer, zoals in Roy Ayers."

"Zoals de Indianen hun kinderen vernoemen naar een kracht, dier of element, hebben we onze zoon vernoemd naar een menselijke machine die alleen maar de goede kant op kan gaan. Die alleen maar kan stijgen." Geeft de 'Marilyn Monroe'-zanger aan.

Pharrell in tranen

Oprah Winfrey staat erom bekend bij menig celebrity een gevoelige snaar te raken tijdens haar interviews, zo ook bij Pharrell Williams.

Toen de presentatrice een compilatie van dansjes van over de hele wereld op zijn hit 'Happy' liet zien hield de zanger het niet droog. Bekijk het beelden van een geëmotioneerde Pharrell hierboven!

"Waarom ben ik aan het huilen?", zegt hij lachend. "Het is zo overweldigend, want ik vind het gewoon heel leuk wat ik doe. En ik waardeer het heel erg dat mensen in mij hebben geloofd en dat ik zover heb kunnen komen", vertelt hij terwijl hij de tranen van zijn wangen veegt.

Foto: EPA