Er is een ware strijd losgebarsten rondom Stromae. Hij zit momenteel zonder platencontract nadat Universal Music vergat om het huidige contract met de succesvolle Belg op tijd te verlengen.

Zijn laatste album Racine Carrée werd meer dan 5 miljoen keer verkocht en dus staan de platenmaatschappijen logischerwijs in de rij om de hitmachine binnen te halen. De 'Papaoutai'-ster lijkt zelf geen haast te hebben bij het zetten van een nieuwe handtekening.

Stromae gaat dit voorjaar op tour in Noord-Amerika en zei vorig jaar dat het nog wel vier jaar kan duren voor er een nieuw album komt. Bij Sony staat de deur in ieder geval open: "We zijn overtuigd van zijn internationaal potentieel."

Wat kiest Stromae?

Een van de opties is dat Stromae alsnog bijtekent bij Universal. De platenmaatschappij ontdekte Paul Van Haver, zoals Stromae echt heet, en bouwde een talentrijk team om hem heen.

Wel zou Stromae vinden dat Universal te weinig heeft geïnvesteerd in zijn internationale doorbraak. Een andere optie is dat Stromae voor zichzelf gaat beginnen en voortaan zijn distributie en promotie gewoon zelf in handen neemt.

Het is nog even afwachten waar de Belgisch-Rwandese artiest voor kiest. Wij hopen in ieder geval dat we weer snel kunnen genieten van nieuwe muziek van Stromae.