Binnenkort zal P!nk weer een award aan haar toch al volle prijzenkast kunnen toevoegen. Deze keer wordt de 35-jarige zangeres niet beloond voor haar zangkunsten, maar worden haar schrijfkunsten geroemd.

Van BMI, de Amerikaanse organisatie die de belangen van songwriters en componisten beheerd, krijgt P!nk de BMI President's Award. De jaarlijkse prijs is voor iemand die "uitstekende prestatie levert in songwriting en de globale impact op de popcultuur en de entertainmentindustrie".

"P!nk is een buitengewone songwriter wiens beheersing van het vak en gepassioneerde kunstenaarstalent wereldwijd een generatie van pop- en rockmuziek heeft beïnvloed", zegt BMI Vice President Barbara Cane met hele dure woorden. "Ze heeft muziekliefhebbers geboeid met de onvergetelijke, emotionele en edgy grootsheid van haar muziek, stem en optredens."

De 'Just Give Me A Reason'-zangeres krijgt de prijs op 12 mei uitgereikt in Beverly Hills. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder meer Adam Levine, Taylor Swift, Gloria Estefan, Juanes en zelfs Pitbull.

Foto: Andrew Macpherson