P!nk zou P!nk niet zijn als ze niet op z’n minst één tattoo had. Haar eerste tattoo zou ze hebben laten zetten op haar 12e, en daar bleef het niet bij. Inmiddels heeft de rockchick er meer dan 20, en ze heeft nergens spijt van.

“Ik vind het prima dat ik straks 80 ben en al deze tattoos heb. Ze hebben allemaal een betekenis voor mij,” zegt P!nk in een interview.

Laten we ze even af gaan!

Engel
Heel toepasselijk vandaag: op haar schouder heeft P!nk een beschermengel getatoeëerd die achter een vallende ster aan vliegt. “Zij zorgt dat me niks kan overkomen,” volgens de ‘Just Give Me Reason’-zangers.

Mr. P!nk
Deze tattoo slaat niet op haar man, maar op Mr. Pink uit de film Resevoir Dogs. P!nk verfde haar haar roze en verkondigde dat ze nu Mr. Pink was. Daar komt trouwens ook haar artiestennaam vandaan!

Als aandenken liet ze Mr. Pink tatoeëren op een intiem plekje, hoog op de binnenkant van haar linkerdij.

Barcode
Er wordt vaak gezegd dat tattoos meer betekenis hebben als je ze zelf ontwerpt. De streepjescode in de nek van P!nk zal het dus waarschijnlijk niet doen in de supermarkt, aangezien ze hem zelf heeft bedacht!

- 1-3 staat voor haar geluksnummer: 13
- 9.879 is haar geboortedatum: 8 september 1979
- 112.001 is de release datum van haar hitalbum Missundaztood: november 2001

Elvis
Nee niet Elvis de zanger, Elvis de buldog! P!nk was ontroostbaar toen haar hond overleed en liet een portret met gedicht tatoeëren op de binnenkant van haar arm.

In het Nederlands staat er: “Een tijd om te huilen, een tijd om te lachen, een tijd om te rouwen en een tijd om te dansen. Rust in vrede lieveling, ik laat je vrij.”

BFF
P!nk is nogal fan van matchende tattoos. Zo heeft ze de helft van een hart met de woorden “Best Friends” op haar arm staan. Goede vriendin en lid van haar management team Laura Wilson heeft de andere helft. Op dezelfde plek op haar rechterarm staat een knopje met het woord “help”. En het is bijna niet te zien, maar op haar hand heeft ze een simpele rode ster gezet. Goede vriendin en muziek-collega Linda Perry heeft dezelfde tattoo.

Verder heeft P!nk op dezelfde arm de woorden “Sir Corky Moore”, voor haar andere hond met de datum waarop hij is overleden “8/9-03”en een scheermesje op haar pols met het woord “onzekerheid”.

Echte liefde
Op haar pols heeft P!nk de tekst “what comes around goes around” staan, een spreekwoord vergelijkbaar met onze “boontje komt om z’n loontje”. Direct daaronder heeft ze een tattoo met de tekst “Tru Luv”. Haar man, Carey Hart, heeft dezelfde tattoo op zijn rechterpols. P!nks laatste single “True Love” is ook een eerbetoon aan haar hubby.

Verder heeft ze op haar heup nog een tattoo van een rood hart met het symbool voor liefde getatoeëerd. Echte liefde!

Lieve oma
Achter haar linkeroor liet de ‘Raise Your Glass’-zangeres tribal muzieknoten zetten als aandenken aan haar oma, zij hield namelijk van zingen. P!nk twijfelde nog tussen de muzieknoten of een roze strikje, haar oma was namelijk overleden aan borstkanker.

Later heeft ze alsnog roze strikjes laten tatoeëren op beide benen onder haar kont. De muzieknoten achter haar oor probeerde ze weg te laten lazeren, maar P!nk was geen fan van het gevoel.

“Die lasers doen pijn als een bitch,” zei ze. “Ik heb één sessie gedaan en ben toen weggelopen. Het was tien keer erger dan het zetten van de tattoo zelf!”

Eerbetoon
Speciaal voor haar vader en broer, die in het Amerikaanse leger hebben gezeten, heeft ze ‘dogtags’ laten tatoeëren om haar rechterenkel. ‘Dogtags’ zijn de metalen plaatjes die worden gebruikt om soldaten te identificeren. Er staat:
- Moore Jason, 19, O
- Moore James I JR, AFI3804685, T63 0 NEG

En verder…
Verder heeft P!nk nog een kikker op haar linkervoet, op diezelfde voet/enkel staan ook de Japanse symbolen voor moeder, gelukkig zijn, kracht en geluk hebben.Op haar rechtervoet staat nog een ‘infinity’-symbool en op haar grote tenen schijnt ze rode hartjes te hebben staan.

En last but not least: de draak. De gigantische draak op P!nks dijbeen is waarschijnlijk haar opvallendste tattoo, en daar maakt ze gebruik van.

“Ik hou ervan om een verfijnde jurk te dragen bij mijn tattoos,” volgens de ‘Get The Party Started’-zangeres. “Mensen op de rode loper zijn om te gillen omdat je ze kunt zien denken: “Wow, dat WAS een mooie jurk.”

Heerlijk, die P!nk. Hulde!