Prince heeft besloten zijn muziek van allerlei streamingsdiensten af te halen. Alleen op Tidal zal zijn muziek nog te beluisteren zijn. Het is één van de eerste artiesten die exclusief via de streamingsdienst van Jay Z zijn muziek aanbiedt. Ook zijn nieuwe album is daar exclusief te beluisteren.

Het rommelt in streamingsland. Zo zijn sommige artiesten niet terug te vinden op Spotify of Deezer, omdat ze te weinig betaald zouden krijgen. Met nieuwkomers Tidal en Apple Music maken artiesten exclusieve deals, waardoor het aanbod versnippert over de verschillende diensten.

Exclusiviteit

Zo sloten Jett Rebel en Kygo onlangs nog een deal met Apple Music. Ook Taylor Swift, die niet terug te vinden is op Spotify, is te beluisteren op Tidal en Apple Music. Het nieuwste album staat alleen op Apple Music, net zoals het nieuwste nummer van Pharrell.

Veel artiesten die mede-eigenaar zijn van de dienst, brengen hun clips en tracks eerst een week uit op Tidal, voordat ze het op andere diensten uitbrengen. Onder andere Beyoncé, Rihanna, Nicki Minaj en Madonna hebben dit in het verleden gedaan.

Foto: AFP