Voor de tweede keer hebben tientallen radiotalenten een stemtest gedaan bij Q-music. De kandidaten hebben zich de afgelopen maanden opgegeven voor Q-college, het opleidingsinstituut van Q.

Voorbereiding

De deelnemers werden ontvangen in de ruimte waar normaal artiesten optreden in the Qube. Iedereen heeft daar de mogelijkheid om te oefenen met een echte radiostudio. Natuurlijk gebruikten ze de tijd ook om zich voor te bereiden op de stemtest die gehouden werd in de tweede uitzendstudio van Q.

Blind auditions

Daar kregen de deelnemers een voor een paar minuten de tijd om een tekst voor te lezen en een stukje te improviseren. In een afgesloten ruitmte oordeelden dj's Gijs Staverman en Mattie Valk en de music director van Q over de kandidaten. In tegenstelling tot de online auditie voor Q-college, zagen de juryleden nu niemand. Ze konden enkel meeluisteren tijdens de stemtest.

Het gesprek

Kort na de 'blind auditions' kregen de kandidaten te horen of ze door zijn. In dat geval gaan ze door naar een gesprek met de Q-programmadirecteur Iwan Reuvekamp. Uiteindelijk worden slechts een paar talenten toegelaten tot Q-college.

Hoe het verder gaat met de kandidaten, kun je volgen via Q-college!