Popfenomeen Miley Cyrus trad zondag 22 juni met haar Bangerz Tour op in Amsterdam Ziggo Dome. Q-member Dayenne Remmig won via de site 2 Q-live tickets voor Miley en laat in dit verslag weten hoe het was. Check ook haar foto's hierboven!

Gouden Jeeps en vuurwerk
Miley staat bekend om haar aparte (kleding)stijl en haar maffe acties tijdens optredens. Ook dit keer heeft de zangeres zichzelf overtroffen. Het concert dat Miley afgelopen zondag gaf was één grote hit bij al haar fans. De oorspronkelijke datum van dit concert was 2 mei 2014, maar deze moest ze wegens ziekte cancelen. Kleurrijke mascottes, gouden Jeeps, artistieke projecties, enorme Emoe’s, paarden, water over publiek spugen, een enorme husky, grote vliegende hotdogs, vuurwerk en vele erotische dansen en poses, niets is Miley te gek.

Tong als glijbaan
Het concert begon toen haar gezicht enorm groot op het decor geprojecteerd werd. Uit de projectie kwam een enorm lange tong die als glijbaan diende waarmee Miley haar entree maakte. Uiteraard opende ze met het nummer dat ook de titel is van haar tour: 'Bangerz'. De zangeres kwam op met een rood geruite glitterondergoed en een enorme rood witte boa en witte enkel laarsjes, een outfit dat alleen Miley aan kan.

Eerbetoon aan Floyd
Samen met enorme mascottes in verschillende kleuren en dieren danste de zangeres op liedjes als 'Bangerz' en '4x4'. Daarna kwam de zangeres op met een grote, gouden Jeep die bij 'Love, Money, Party' hoorde. Bij het liedje 'FU' kwam ze op met een lange gele glitterjurk, achter haar aan kwam een enorm beest wat een beetje weg had van een emoe. Na afloop van dit liedje vroeg ze het publiek of ze het net zo warm hadden als zij, waarop de zangeres een slok water nam en het publiek nat spuugde.

Ook kwam er een gigantische Husky met licht gevende ogen het podium op, dit was een eerbetoon aan haar overleden hondje Floyd die ze nog altijd erg mist. Hierbij zong ze haar lied 'Can’t Be Tamed'.

Vliegende hotdog
Na een redelijk lang projectiefilmpje van Miley, vervolgt de zangeres haar optreden met wat covers op een klein podium achterin de zaal. Ze zong liedjes als 'Why Do You Always Call Me When You're High' van Arctic Monkeys en 'Jolene', een nummer van haar peettante Dolly Parton.

Even later kwam er een enorme hotdog het podium op gevlogen, De zangeres ging hier op zitten en liet haar publiek geloven dat dit het einde van de show was, waarna ze al zwaaiend door de deuren vloog en backstage ging. Na een tijdje kwam Miley alsnog terug voor een toegift met liedjes als 'We Can’t Stop en haar grote hit 'Wrecking Ball'.

Knallende afsluiting
De zangeres sloot knallend het concert af met 'Party In The USA' waarbij er vuurwerk en confettikanonnen afgeschoten werden.

Miley heeft weer eens laten zien dat ze talent heeft. De show was één groot spektakel en alles behalve saai. Bedankt Q-music! Het was echt GE-WEL-DIG!!!

Dayenne Remmig