In Groot-Brittannië is 'Happy' van Pharrell Williams sinds deze week officieel de meest gedownloade song ooit. Het nummer kwam vorig jaar juni uit als de soundtrack van de film Despicable Me 2 en staat op Pharrells album G I R L.

The Official Charts Company laat weten dat het nummer sindsdien al bijna 1.7 miljoen verkocht, waarmee het de populairste download ooit is geworden in het Verenigd Koninkrijk.

In een reactie laat Pharrell weten zijn fans erg dankbaar te zijn: "Zonder hun ben je gewoon een muzikant met wat ideeën, maar met hun dan verandert alles. Je kleine idee kan dan iets worden, dus... bedankt!"

Stiekem had Pharrell het record al een beetje in handen. 'Happy' neemt namelijk de plek over van 'Blurred Lines' van Robin Thicke, waar Pharrell Williams en rapper T.I. ook op te horen zijn. Die track is totaal bijna 1.6 miljoen keer gedownload.

Ook in Nederland is de track onwijs populair. De hit staat al meer dan een jaar onafgebroken in de iTunes Top 30 van Q-music, ook een record.

Vanavond treedt de zanger op bij het iTunes Festival in Londen en zal 'Happy' ongetwijfeld voorbij komen. Het optreden is vanaf 22 uur live te bewonderen via deze link.

Foto: AFP