Benieuwd naar de nieuwste muziek? Q-dj Wim van Helden neemt je op Q-music.nl mee langs de nieuwste releases en geeft er direct zijn mening over. Deze keer een review over het nieuwe album van Anouk: 'Sad Singalong Songs'.

Ondanks dat ze nog steeds gezien wordt als dè rockchick van Nederland, is Anouk dat stiekem al lang niet meer. Daarentegen is ze wel de meest veelzijdige artiest van ons land geworden.

Met haar vorige album 'To Get Her Together' liet ze al een nieuwe sound horen. Geen gierende gitaren, maar veel meer pop, soul en funk. Het liedje 'What Have You Done', een cover van Abel's 'Onderweg' laat op dit album al een overgang horen naar haar nieuwste plaat 'Sad Singalong Songs'. Hierop verrast Anouk opnieuw. Strijkers, grootse koortjes, orgels, het neigt soms zelfs naar gospel!

De titel doet het al vermoeden: op dit album geeft Anouk een kijkje in haar ziel na alle ellende van de laatste jaren. Naast de nummer 1 hit uit iTunes Top 30 'Birds', zijn 'Pretending As Always', 'Only A Mother', 'Kill', 'The Black Side Of My Mind' en 'The Good Life' de pareltjes op de plaat.

Vooral 'The Good Life' is er eentje die me meteen raakte. Het geluid van een tikkende klok die subtiel de maat aangeeft tijdens het hele nummer, terwijl Anouk zich afvraagt of ze ooit weer zo gelukkig wordt als tien jaar geleden. Kijk en luister 'm hierboven zelf en laat mij in de reacties weten wat jij vindt!

Wim van Helden

Wil jij het complete album van Anouk winnen? Q-members maken er kans op 1 van de 10 albums door onderstaande vraag te beantwoorden. Log in of maak gratis een Q-member account aan om mee te doen! Let op: deze actie is voorbij, meedoen kan niet meer.