Benieuwd naar de nieuwste muziek? Q-dj Wim van Helden neemt je op Q-music.nl mee langs de nieuwste releases en geeft er direct zijn mening over. Deze keer een review over het nieuwe album van Katy Perry: 'Prism’.

Deze week ontving ze nog een award voor beste vrouwelijke artiest bij de MTV EMA en met ‘Roar’ staat ze al maanden in de top 10 van de iTunes Top 30. Daarmee staat de teller inmiddels op maar liefst 15 hits in slechts 5 jaar tijd! Daar blijft het vast niet bij, want inmiddels is ook haar duet met liefje John Mayer, ‘Who You Love’ uit en heeft ze solo nog eens de single ‘Unconditionally’ uitgebracht. Dat Katy Perry juist voor dat nummer heeft gekozen is niet zo gek, want over ‘Unconditionally’ heeft ze gezegd dat het haar favoriet van het nieuwe album is. De hoogste tijd om ook de andere tracks eens onder de loep te nemen.

OOSTERSE INVLOEDEN
Na de openingstrack ‘Roar’ volgt het catchy ‘Legendary Lovers’, waarin Oosterse invloeden te horen zijn. Zo is er gebruik gemaakt van een sitar. Dat is een soort gitaar die veel voorkomt in de Hindoestaanse muziek. Net als de tabla, een soort trommel. De track ‘Walking On Air’ doet juist weer denken aan de dancemuziek uit begin jaren 90, zoals Rozalla’s ‘Everybody’s Free’.
Het aantal duetten dat Katy Perry tot nu toe heeft gedaan is op één hand te tellen. Naast het duet dat ze opnam voor het album van John Mayer, doet ze het op haar eigen album op de track ‘Dark Horse’ met rapper Juicy J. Hij is hier nog niet zo bekend, maar timmert al een tijdje aan de weg. Zo werkte hij ook al met Justin Bieber, Nicki Minaj en Chris Brown. Het resultaat is een voor Katy Perry begrippen stevige hiphop track.

KATY DOET EEN “ELVISJE”
Op het zomerse ‘This Is How We Do’ doet Katy een trucje dat je misschien nog wel kent van Elvis Presley. In de klassieker ‘Suspicious Minds’ zit een zogenoemde fade out waardoor het lijkt alsof het liedje afgelopen is, maar vervolgens komt de muziek weer terug. Katy Perry doet hetzelfde, alleen zij zegt het er nog even bij: “What? Wait! No, no, no bring te beat back!”.

RUSSELL BRAND
De titel ‘Prism’ is terecht gekozen. Het album staat vol met voornamelijk vrolijke, aanstekelijke nummers die mede mogelijk gemaakt zijn door Max Martin (o.a. Backstreet Boys, P!nk), Dr. Luke (Jessie J, Britney Spears) en Sia (Rihanna, David Guetta). Toch sluit Katy Perry haar album af met een opvallende powerballad. Iets dat haar tot nu toe nog niet echt gelukt was. ‘By The Grace Of God’ is net als ‘Ghost’ een liedje over haar mislukte huwelijk met Russell Brand. Katy Perry bezingt hoe moeilijk ze het vindt om in haar hectische leven een relatie vol te houden. Gelukkig weet John Mayer daar alles van.

Wil je net als ik het nieuwe album van Katy Perry 'Prism’ in z’n geheel beluisteren? Log in als Q-member en beantwoord de vraag. Nog geen Q-member? Word het dan direct (gratis)!