Rihanna is badass. De ‘Stay’-zangeres gaat het liefst op pad met de mannen, gooit met geld in stripclubs, blowt en drinkt iedereen onder de tafel! Dan kun je net zo goed ook een tattoo laten zetten. Of twee. Of negentien.

Valk
Haar eerste tattoo was een muzieknootje op haar voet. Inmiddels is die alweer weggehaald. RiRi vond ‘m blijkbaar toch niet zo mooi en heeft er een valk overheen laten tatoeëren. Ze tweette erover: “Valk, een licht dat schijnt in het donker! Sluiten nooit hun ogen tijdens slaap.”

Vissen
Deze tattoo stond in de sterren voor Rihanna! Ze wilde haar sterrenbeeld graag in inkt achter haar oor, en als het even kon door een beroemde Brazilliaanse tattooartiest. RiRi had mazzel! De artiest was in Tokyo op hetzelfde moment al zij, dus hoefde ze niet te wachten op de wachtlijst van drie jaar.

Ster
Waarom zou je ook teveel nadenken over een tattoo? Rihanna was in New York, ze liep langs een tattooshop en hop: een ster in d’r oor. Haar beste vriendin uit Barbados deed gezellig mee.

Spelfout
Pijnlijk dit. Rihanna dacht spiritueel te doen met een tattoo in de Oudindische taal Sanskrit. Verticaal op haar zij staat nu het gebed: “vergeving, eerlijkheid, onderdrukking en controle.” Jammer genoeg is het verkeerd gespeld…

Arabisch
Rihanna is fan van andere talen. Van het Sanskrit gaan we naar Arabisch! Op haar ribbenkast staat de zin “Al Hurria fi Al Maseeh.” Dat is Arabisch voor “vrijheid in god.”

Nog meer sterren
Dat Rihanna nog geen sterretjes ziet is een wonder. Van haar nek naar haar rug heeft ze namelijk niet één, niet twee, maar een heel spoor sterretjes lopen. Ze is de tattoo begonnen in Los Angeles en heeft hem in New York laten afmaken voor haar favoriete tattoo-artiest, Bang Bang. De sterretjes matchen de drie sterren achter het oor van vriend Chris Brown.

Wijze les
De wijze les van Rihanna! Bij haar rechterschouder heeft ze haar persoonlijke motto laten zetten: “Never a failure, always a lesson.” In spiegelbeeld, zodat ze het iedere ochtend in de spiegel kan lezen. Slim!

BFF
Beste vriendinnen voor altijd, die Melissa Forde en Rihanna. De dames hebben elkaars geboortedatum in romeinse cijfers laten tatoeëren. Ze zouden nu maar ruzie krijgen…

Pijn!
In Nieuw-Zeeland liet Rihanna een tattoo zetten in de stijl van de Maori. Die zorgt ervoor dat de huid ruw wordt in plaats van glad. Mooi, maar niet bepaald zachtzinnig. Toch RiRi? “Het staat voor kracht en liefde, maar het deed helse pijn!”

Chris Brown heeft ook even z’n tanden op elkaar gezet om de tattoo van zijn vriendin te matchen.

Isis
Iedereen is dol op z’n oma. Rihanna ook! Toen haar oma Dolly overleed besloot ze een tattoo te laten zetten in haar eer. Onder haar borsten prijkt een tekening van Egyptische godin Isis.

Ze zette de tattoo meteen op Twitter met de tekst: “Godin Isis –complete vrouw– model voor komende generaties – #GranGranDolly – altijd in en op mijn hart.”

En verder…
Op haar wijs- en middelvinger heeft RiRi nog de woorden “shhh…”en “Love” staan. Dit werd zo populair dat onder anderen Lindsay Lohan en Lily Allen. Verder heeft ze een schedeltje met een rode strik op haar hiel, een pistool naast haar rechterborst, de woorden “Rebelle Fleur” in haar nek, een kruis bij haar sleutelbeen, het woord “Lover” in het Tibetaans boven haar kont en een afbeelding van Egyptische koningin Nefertiti in haar zij.