Na één jaar stopt Rita Ora alweer als coach bij de BBC versie van The Voice. De popster stapt namelijk over naar X Factor, de grote concurrerende talentenjacht op de Britse tv-zender ITV.

"Dit is een reis op zoek naar talentvolle zangers, waar ik niet op kan wachten om aan te beginnen", laat de 'I Will Never Let You Down'-ster weten. "Het is de nieuwe generatie die overneemt. Booooom!" In 2012 was ze al gastjurylid.

Veel talent

De Britse talentenjacht werd bedacht door Simon Cowell en heeft al veel sterren opgeleverd. Onder meer One Direction, Olly Murs, Leona Lewis en Little Mix deden mee aan de show. Olly zal de show dit jaar trouwens gaan presenteren.

Simon Cowell zou Rita een miljoenencontract hebben aangeboden. Het tweede nieuwe jurylid is de populaire radio-dj Nick Grimshaw. Aangezien hij goed bevriend is met Rita zou dat ook hebben geholpen in haar beslissing The Voice te verlaten.

Naast Rita Ora en Nick Grimshaw zitten voor het twaalfde seizoen 'veteranen' Simon Cowell en Cheryl Cole (tegenwoordig Cheryl Fernandez-Versini) in de jury. Het nieuwe seizoen is na de zomer op de Britse tv te zien.