Gister waren de BBC Music Awards , een jaarlijkse awardshow georganiseerd door de Britse zender BBC.

Het was een groot spektakel inclusief toffe optredens, zo traden bijvoorbeeld Emeli Sandé, John Legend en Zara Larsson op. Er was alleen één klein smetje op de avond, de grote winnaar was niet aanwezig!

Van de vijf awards die er werden uitgereikt gingen er twee naar... Adele! De zangeres zit alleen midden in haar welverdiende vakantie en stuurde daarom een waardige afgevaardigde die haar awards in ontvangst kon nemen: Mister Robbie Williams.

"Hello, it's me," begon Robbie de speech, "Ik wil Adele feliciteren, het is een eer om deze award namens jou in ontvangst te mogen nemen. Het is een prachtig album en je hebt deze prijs enorm verdient en je bent ook een geweldige moeder. Ze is echt een ongelooflijk goede moeder. De hardst werkende moeder in de show-business."

Robbie nam namens Adele de award voor Album of the Year in ontvangst, later op de avond won Adele ook nog eens de Song of the Year award voor 'Hello'.

Robbie viel zelf niet in de prijzen omdat zijn album Heavy Entertainment Show pas na de nominatieperiode uitkwam. Gelukkig zette de zanger wel een spetterend optreden neer met zijn track 'Sensational':

De zangeres liet direct na de show haar liefde voor Robbie blijken via Twitter:


Alle winnaars

In totaal zijn er vijf awards uitgereikt, hier alle winnaars op een rijtje:

Radio 2's Album of the Year - Adele voor 25
BBC Music British Artist of the Year - Coldplay
BBC Music Introducing Artist of the Year - Izzy Bizu
BBC Radio 1 Live Lounge Performance of the Year - The 1975 voor 'What Makes You Beautiful' (One Direction cover)
BBC Music Song of the Year - Adele voor 'Hello'


Foto: EPA