Het vertrek van Robbie Williams in 1995 uit de boyband Take That was in eerste instantie een dure grap. Dat heeft de 'Candy'-zanger vandaag onthuld aan de Britse zender BBC Radio 4.

Robbie had een contract en dat moest eerst verbroken worden, voordat hij solo kon gaan. "Ik moest onder dat contract uit. Ik denk dat ik in de periode dat ik in Take That zat ongeveer een miljoen heb verdiend, maar het kostte me anderhalf miljoen om onder het contract uit te komen. Dus op mijn twintigste had ik 500.000 pond schuld", aldus Williams.

Take That scoorde begin jaren negentig grote hits met nummers als 'Pray' en 'Back For Good'. De solocarrière van Robbie heeft hem geen windeieren gelegd. In 1996 had hij zijn eerste eigen hit met 'Freedom' en later volgden er vele andere zoals 'Angels', 'Rock DJ', 'Supreme', 'Feel', 'She's Madonna' en recent nog 'Candy'.

Robbie in de Q-top 1000

Van zondag 10 t/m vrijdag 15 november hoor je op Q voor de 9e keer de Q-top 1000. Robbie Williams staat 8x in de lijst van je leven. Take That heeft twee noteringen in de Q-top 1000. Check hier de lijst.