Het is Safer Internet Day, wereldwijd wordt opgeroepen om veiler met internet om te gaan. De app-man vertelt over de gevaren en besprak de volgende app's:

Mybee voor iOS, Mac en Windows (Gratis)
Bescherm de kleinsten tegen ongewenste websites, maar biedt ze daarnaast ook een aanbod van wat wel leuk is. De MyBee browsers bieden interessante websites voor kinderen tot 11 jaar. Je kunt kiezen uit drie leeftijdscategorieen; t/m 4 jaar, 5 tot 7 en 8 tot 11 jaar. Er is een redactie die voor MyBee bijhoudt wat leuke en goede websites zijn, maar ook ouders kunnen suggesties aandragen. Als gebruiker geef je aan of je alleen redactionele sites toe wil laten of dat je ook op basis van wat andere ouders goed vinden wilt laten surfen. Als ouder kun je atijd zelf extra websites toevoegen of juist websites blokkeren dus je hebt volledige controle. Je kunt binnen de browser instellen of andere browsers geopend mogen worden en dit eventueel dus tegenhouden zodat ze niet alsnog via Explorer gaan surfen.
http://www.mybee.nl

Mobicip Safe Browser voor Android en iPhone (Gratis)
Deze apps hebben ook een filter om bepaalde sites en content te blokkeren voor kinderen, maar gaat daar bij verder en is dus ook geschikt voor oudere kinderen. In de app stel je het schoolniveau in (op basis van US systeem) en op basis daarvan worden websites wel of niet aangeboden. Dat gebeurt op basis van trefwoorden maar ook een aangelegde database met websites die geblokkeerd moeten worden. Deze apps filteren daarbij ook nog binnen Youtube en op Android kun je ook nog aangeven welke andere browsers of apps gebruikt mogen worden. Met een betaald account kun je als ouder zelf alle filters aanpassen op basis van categorieen, trefwoorden of URL's. Ook kan je dan van afstand nog zien welke sites er bezocht zijn om zo in de gaten te houden wat je kind zoals opzoekt. Bovendien krijg je dan de optie om tijdlimieten in te stellen zodat er maar beperkte tijd gesurfd kan worden.
https://play.google.com/store/apps/details?id=mobicip.com.safeBrowserff

HideMyAss voor iOS, Android, Windows en Mac (vanaf € 11/mnf)
Maar ook andersom kan het belangrijk zijn om zelf niet getraceerd te worden tijdens je surfsessies. Met deze service kan je wereldwijd surfen zonder dat bekend wordt wie je bent (op basis van IP adres) en wat je over het net verstuurd (door encryptie via SSL). je kunt via 56000 servers het net op gaan en dat aantal wordt steeds uitgebreid, zodat je nooit achter hetzelfde IP adres kan surfen. Ook handig als je bijvoorbeeld websites wil bezoeken die alleen voor bepaalde inwoners beschikbaar zijn. Kies in dat geval een proxy-server uit van dat land en je wordt herkend als inwoner en kunt alsnog de website bezoeken. Denk hierbij aan sites als Netflix, Hulu en vaak ook websites met streaming sportevenementen.
http://hidemyass.com

En hoogst genoteerd in de lijsten op dit onderdeel is:

AVG AntiVirus voor Android (Gratis)
Hier hoeven we niet veel over te vertellen. Het surfen en installeren van apps brengt risico's met zich mee en daarom is het met name op Android handig om ook een antivirus en antimalware programma te installeren. Ook zorgt deze app ervoor dat je gewaarschuwd wordt als je websites bezoekt die iets kwaads in de zin hebben. De app checkt ook of je veiligheidsinstellingen wel goed staan ingesteld en kan je toestel op afstand vergrendelen of wissen als deze gestolen wordt.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antivirus