Na een operatie aan zijn stembanden mocht Sam Smith drie weken geen woord meer zeggen (en zingen) in verband met zijn herstel. Maar sinds vorige week mag de Britse zanger gelukkig weer praten.

In een video die Sam vanmiddag op Twitter plaatst blikt hij terug op de moeilijke tijd: "Het is verschrikkelijk geweest. In stilte moeten zitten, wetend dat ik eigenlijk zou moeten optreden."

Gelukkig gaat het steeds beter met hem! Zo meldt hij groen licht te hebben gekregen om weer te gaan optreden: "Eindelijk, ik heb goed nieuws. Dat is dat ik vanaf 3 juli weer mag optreden zoals gepland", aldus een zichtbaar blije Sam.

De 'Stay With Me'-zanger kan niet wachten om weer het podium op te klimmen: "Ik ga absoluut mijn best doen om om iedere avond met hart en ziel te zingen, maar, zoals altijd, heb een beetje geduld met mij."

Door de stemproblemen moest Sam Smith zijn Australische tour cancelen en optredens op diverse festivals afzeggen. Zo zou hij komend weekend eigenlijk optreden op Pinkpop in Landgraaf.


Foto: EPA