De Grammy's konden gisteravond eigenlijk beter omgedoopt worden tot de Sammy's, want Sam Smith wist tijdens de uitreiking van misschien wel de belangrijkste muziekprijs ter wereld maar liefst vier(!) prijzen in de wacht te slepen. De zanger won prijs voor Record Of The Year, Song Of The Year, Best New Artist en Best Pop Vocal Album.

Maar er was ook Nederlands succes bij de awardshow die plaatsvond in Los Angeles, DJ Tiësto won de Grammy voor Best Remixed Recording met zijn versie van 'All Of Me' van John Legend. Ook ging er een Grammy naar de in september overleden Joan Rivers voor Best Spoken Word Album.


Net zoals ieder jaar heeft iedereen weer enorm zijn best gedaan om er spik en span uit te zien. Een overzicht van de mooiste jurken en strakste pakken check je hierboven!

Als we alle winnaars uit de maar liefst 83 categorieën moeten opnoemen dan blijven we nog even bezig. Benieuwd naar het complete overzicht? Check dan deze link. Hier vind je alle optredens op een rij!

Maar er was meer!

Maar natuurlijk zijn er jaarlijks weer een aantal zaken waar niemand over uitgepraat raakt. Eerder was dit bijvoorbeeld al de hoed van Pharrell Williams of de onderbreking van Kanye West tijdens de speech van Taylor Swift.

Ook dit jaar leek het erop dat Kanye ongevraagd de microfoon wilde grijpen, gelukkig bedacht hij zich bijtijds. Beyoncé en Jay Z zagen het alweer gebeuren, "Oh no not again!"

Maar ook de jurk van Rihanna was op zijn minst opvallend te noemen.

Rihanna

Ook dit jaar kon Pharrell Williams het weer niet laten de show te stelen. Hij kwam namelijk op de rode loper met een verkleurend pak, ja je leest het goed. Bij een flits van de camera verkleurde het pak van wit naar grijs!

Pharrell

Oh... en deze foto!

Katy-Miley

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van alle optredens tijdens de Grammy Awards.

Foto's: AFP