Het zit allemaal nog in een vroeg stadium, maar Sam Smith heeft aan de Britse krant The Sun verteld dat hij een vriendje heeft. Zijn succesalbum In The Lonely Hour ging over onbeantwoorde liefde, maar over hem is de 'I'm Not The Only One'-zanger nu helemaal heen.

Zijn naam is Jonathan en hij komt uit New York. "Het is nog vroeg. Ik heb het over heel, heel, heel vroeg. Maar hij is zo lief. Ik heb hem ontmoet bij de opnames van de videoclip van 'Like I Can', hij was één van de 20 figuranten," vertelt hij. "Het is heel bizar dat ik het er nu al over heb want we hebben nog niet eens bevestigd dat we officieel een stel zijn, hij komt er vast op deze manier achter."

Maar vrees vooral niet, de droevige nummers waar Sam zo goed in is blijven nog steeds komen. "Mensen moeten realiseren dat ik nooit blij zal zijn. De reden waarom ik doe wat ik doe is omdat ik een artiest ben die altijd ergens mee zal zitten." Je kunt hierboven op zoek gaan naar de betreffende vriend van Sam Smith in de video van 'Like I Can'!