Gisteren mocht Sam Smith eindelijk verklappen dat hij de soundtrack mocht maken voor de nieuwe James Bond-film Spectre. Intussen komen er steeds meer details naar buiten over het nummer, dat eind september uit moet komen.

In een interview verklapt Sam hoe 'Writing's On The Wall', zoals het nummer heet, tot stand kwam. "Ik werd in het kantoor geroepen van producer Barbara Broccoli en regisseur Sam Mendes en ze gaven mij het filmscript", vertelt de 23-jarige zanger tegen de BBC.

"Ik las het script en ze zeiden 'probeer er een lied van te maken'." Dat deed Sam, en snel ook: "Het is het snelste nummer dat ik ooit geschreven had, het kostte mij 20 minuten en ze vonden het geweldig! Ik hou zoveel van het nummer."

Geheimhouden

De 'Stay With Me'-ster noemde de Bond-song het hoogtepunt in zijn carrière, maar moest het mooie nieuws (net als een echte spion) lang geheimhouden. Hij grapt: "Ik moest dit geheimhouden, anders zou ik letterlijk neergeschoten worden."

"We namen het op in januari, en ik heb lang gewacht om het mensen te vertellen." Gisteren was dan eindelijk de grote dag: "Ik heb het bijna niemand verteld, dus dit is fantastisch. Ik ben erg blij voor vandaag."

Al ruim een jaar gingen de gerichten dat Sam Smith in de race zou zijn om de soundtrack voor de nieuwe James Bond film te maken. In juli vertelde Sam nog dat hij had gehoord dat Ellie Goulding het zou doen.

Foto: EPA


Oh and one other surprise - I'm bond

Een foto die is geplaatst door Sam Smith (@samsmithworld) op