In een interview op de Amerikaanse radio heeft Sam Smith verklapt waar zijn nieuwe liedjes over zullen gaan. De 22-jarige Brit bracht pas dit jaar zijn debuutalbum uit dus het zal nog wel even duren voor we de eindresultaten zullen gaan horen.

Een ding is al zeker: de liedjes zullen gaan over hoe hij plotseling wereldberoemd is geworden.

Twee jaar geleden, toen hij nog gewoon barman was, keek Sam heel anders aan tegen het beroemd zijn. "Ik zei toen: 'Het komt wel goed. Ik ben er emotioneel op voorbereid. Ik heb heel veel bodyguards net als Nicki Minaj en voel mij goed'", grapt hij.

Maar de realiteit is volgens de 'Stay With Me'-zanger heel anders: "Ik voel me echt alsof ik uit school ben geplukt en in deze situatie gegooid ben. Ik voel mij nog steeds als een beginner en kijk nog steeds rond met een blik van 'Wat is er aan de hand? Het is allemaal raar'."

Genoeg inspiratie dus voor een mogelijk nieuw album: "Dus op dit moment, als het aankomt op muziek schrijven, begin ik hierover en hoe oncomfortabel ik mij voel in bepaalde situaties", aldus de zanger in het interview.

Deze week maak je bij Q-music kans op Q-live tickets voor zijn uitverkochte concert in Amsterdam. Check hier hoe je daar kans op maakt.